patience passion persistence

De afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met voeding en sporten.

Voornamelijk om net die paar overtollige kilootjes kwijt te raken, maar ook om gewoon gezonder te leven.

Na het uitproberen van menig diët en het lezen van veel boeken over hoe je snel en goed kunt afvallen was de conclusie duidelijk. Het gaat niet om afvallen maar om de combinatie van gezond eten en leven. Dan zal je lichaam vanzelf zijn natuurlijke gewicht aannemen (en dus afvallen).

Elk boek beweert het antwoord te hebben. En vervolgens komt er weer een nieuw boek dat zegt als enige het juiste, wetenschappelijk onderbouwde, antwoord te hebben. Maar ook dat wordt even later weer onderuit gehaald door een ander.

Ik ben nu wel eens op zoek naar wat eigen echte kennis zodat ik zelf de juiste besluiten kan nemen en de mensen om mij heen kan adviseren hoe gezonder te leven.

Zodoende ben ik gestart met de opleiding “Voedingsdeskundige” en “Orthomoleculaire Voeding en Suppletie” bij Civas. Dit leert mij tot op moleculair niveau hoe voeding in elkaar zit en dat lijkt mij een goed begin. 😉

Na het afronden van deze studie hoop ik hiermee, naast mijn gewenste fulltime baan, wat te kunnen doen binnen mijn kennissenkring.