patience passion persistence

Vanaf mijn geboorte ging er haast geen moment voorbij of er werd wel een foto gemaakt. Achteraf gezien natuurlijk heel fijn om zoveel foto’s van je jeugd te hebben, maar toen ik jong was vond ik het verschrikkelijk. Dus snel zelf achter de camera gedoken zodat ik niet op de foto hoefde.

Ik vind het heerlijk om door de lens te kijken en de wereld daarbuiten even te vergeten. Alleen het plaatje wat ik zie telt op dat moment.

Mijn fotografie betreft voornamelijk de dingen die de mensen om mij heen doen en waar zij van genieten. Ik houd ervan om vooral het plezier en genieten vast te leggen.

Opgegroeid op het strand en nu midden in de surfwereld is het ook niet vreemd dat de meeste foto’s wel iets met watersport te maken hebben. Ik heb verschillende watersporten gedaan en tegenwoordig alleen nog stand up peddel boarden (Suppen). Dus als het waait sta ik liever met de camera in de hand op het strand.

Daarnaast ben ik gek op de kleine dingen in het leven en vind het ook erg leuk om foto’s te maken waarbij het niet direct te herkennen is wat ik nou exact op de foto heb gezet. Dit zal ik wel van mijn vader hebben overgenomen, want die was altijd erg goed in dit soort opnames. Zo heb ik een mooie foto van de wolken boven mijn ouderlijk huis die gemaakt is door middel van de weerspiegeling van het dakraam in een plas water in de dakgoot waar de wolken weer in te zien zijn. Het heeft me aardig wat tijd gekost om die te herleiden naar het origineel.

Maar ik vind het ook leuk om mensen op de foto te zetten, vooral als ze niet weten dat ze erop komen, dan zijn ze op hun best, zichzelf.

Het liefst maak ik zwart wit foto’s want daarbij komt de essentie van het onderwerp beter tot zijn recht.

Echter sinds ik in Kaapstad, Zuid Afrika, ben geweest heeft kleur mij ook absoluut te pakken. Alles is daar zoveel mooier dat je kleur niet weg kunt laten.